Etiquetas

 

«Declaro que un matí radiant, ja no sé exactament a quina hora, com que em va venir de gust anar a fer una passejada, em vaig plantar el barret al cap, vaig abandonar l’habitació dels escrits o dels esperits, i vaig baixar l’escala per sortir amb pas decidit cap al carrer. […] Esperava alegrement amb emoció tot el que em pogués trobar durant el passeig.»

El passeig, Robert Walser

Amb aquest esperit vaig abandonar la meva particular habitació dels escrits o dels esperits un dijous al matí, assolellat. No vaig caminar, sinó que vaig pujar en una bicicleta i vaig enfilar cap a Montjuïc. Havia decidit fer una passejada per una exposició en companyia de Fede Montornés, crític d’art i comissari independent, melòman i amic. Aquesta passejada seria la meva aproximació a l’obra de Modest Mussorgski Quadres d’una exposició, que al seu torn havia estat la manera de Mussorgski d’aproximar-se a les deu pintures que formaven l’exposició del seu amic Víktor Hartmann, pintor i arquitecte […]. Continuar llegint.

Article publicat en el programa Impressions entre bastidors de l’Orquestra Simfònica del Vallès amb motiu del concert Quadres d’una exposició, celebrat l’11 de juny al Palau de la Música.